Anda Cenderung Otak Kiri atau Otak Kanan?

otak-kiri-dan-otak-kanan_20052015a

Menurut penyelidikan pakar neurosains Prof. Roger Sperry dan Prof. Robert Ornstein, otak kiri dan kanan mempunyai fungsi yang berbeza.

Otak kanan berfungsi dalam hal-hal yang masih belum konkrit seperti aspek bentuk dan pola, manipulasi ruang, ritma dan apresiasi muzik, imej dan gambaran, imaginasi, khayalan dan sebagainya. Oleh itu, otak kanan digelar otak seni.

Otak kiri pula dikaitkan dengan hal-hal yang konkrit seperti bahasa, formula matematik, logik, nombor, analisis dan sebagainaya. Otak kiri juga digelar otak sains.

.

Rumusan Merangsang Otak Kiri

Matsa adalah satu-satunya rumusan yang disediakan khusus oleh Prof. Dr. Hj. Azizan bin Ismail bagi tujuan menggiatkan aktiviti otak kiri dan sekaligus meningkatkan kepintaran pelajar dalam bidang pelajaran yang melibatkan fakta termasuklah Matematik dan Sains.

matsa-merangsang-otak-kiri

Matsa dirumus berasaskan sains Homeopati yang berperanan merangsang aktiviti hemisfera kiri otak, terutamanya yang terlibat dengan proses pemikiran Matematik dan Sains.

.

Merangsang Otak Kanan & Otak Kiri

Setiap individu mempunyai kecenderungan berbeza sama ada menggunakan otak sebelah kiri atau sebelah kanan.

otak-kiri-dan-otak-kanan_21052015a

Ada Ujian Untuk Tentukan Kecenderungan Otak Anda

.

Tiga (3) Produk berasaskan Homeopati & Biokimia ini Insha Allah dapat membantu dalam usaha untuk merangsang otak sebelah kanan & sebelah kiri:

i. Examo-CKM500 (Pek Biru)

ii. Examo-CKM500 Plus (Pek Hijau)

iii. Matsa

.

Ketiga-tiga produk ini sesuai sama ada untuk bayi & kanak-kanak, pelajar dan juga orang dewasa sama ada lelaki atau perempuan untuk mengurangkan stress kerja.

Khusus  untuk calon peperiksaan & pelajar peringkat kolej/universiti pula, kami telah rangkakan 3 pakej pilihan untuk diamalkan sebagai ikhtiar: klik di sini sekarang!

.

Both comments and pings are currently closed.