Soalan Lazim (FAQ): Berkenaan Produk

Koleksi Soalan & Jawapan seperti yang disiarkan di laman komuniti facebook Edaran Salindah: www.facebook.com/edaransalindah. Ini merupakan salinan rasmi(backup)kepada posting asal di laman facebook.Soalan & Jawapan disusun secara menurun bermula dari posting terkini hingga terawal.

 

 #9:

Saya hamil 20minggu. Yg mana satu  Pil salindah y harus dimakan? Sdgkan B2 unt y 24mgu hamil. B1 utk 3bulan pertama.

JAWAPAN:

B1 ambil mulai week ke 12.
B2 ambil mulai week ke 24.
Untuk kes puan hamil week ke 20; masih dalam skedul/jadual.makan.B1, maka puan boleh juga mulakan dari B1. Nanti bila dah masuk week ke 24, kena makan B2 tapi B1 belum habis, maka makan B1 & B2 seiring dengan cara menjarakkan masa anggaran 15 minit antara satu sama lain.

 #8:
Anak saya sekarang minum susu lain & bercadang untuk bertukar ke susu Bio-Lac; ada kesan sampingan tak, seperti sakit perut atau cirit birit?

JAWAPAN:

Bagi kebanyakan bayi, susu bio-lac amat sesuai. Walau bagaimanapun, kami cadangkan anda cuba dulu dgn 1 pek keserasiannya. Info & order klik di sini.

 #7:
Susu Bio-Lac ada berapa jenis/peringkat & sama tak dgn susu jenama lain?

JAWAPAN:

Susu Bio-Lac ada satu jenis pakej sahaja iaitu pek 500gram, sesuai utk bayi dari mula lahir dan tidak ada had umur. Khasiat Susu Bio-Lac sesuai untuk bayi spt susu formula lain di mana beza & keistimewaan susu Bio-Lac adalah ia diformula ikut kaedah Homeopati.

 #6:
Adakah anak saya boleh jadi putih bila makan Salindah ?

JAWAPAN:

Warna kulit yang sihat tidak semestinya putih. Biasanya kulit anak/bayi diwarisi dari ibubapanya. Bak kata pepatah Melayu ‘Ke Mana Tumpahnya Kuah, Kalau Tidak Ke Nasi’.

 #5: 
Anak saya alah pada susu lembu & disyorkan oleh Doktor supaya minum susu soya. Adakah susu Bio-Lac sesuai?

JAWAPAN

Susu Bio-Lac adalah juga susu lembu yang diformulasi oleh Allahyarham Prof. Dr. Azizan mengikut kaedah Homeopati. Jika anak Puan alah pada susu lembu jenama lain, KEMUNGKINAN juga susu Bio-Lac tidak sesuai.

 #4: 
Kalau nak makan Examo boleh letak atas tapak tangan ke?

JAWAPAN

Cara betul adalah dengan mengunakan penutup Examo & terus masuk dalam mulut untuk dikemam. Pegang dengan tangan akan merosakkan khasiat Examo sebab tangan ada cas elektrostatik.

 #3: 
Produk Salindah hanya boleh dimakan secara kemam atau larutkan dalam air, tak boleh ditelan terus ke?

JAWAPAN:

Ya, memang begitu cara pengambilan Salindah yang betul. Info lanjut rujuk TIP SALINDAH di https://www.edaransalindah.com/main/category/produk-dalam-edaran/tip-salindah-examo/

 #2: 
Saya nak baca pamplet berkenaan Salindah, boleh fakskan tak?

JAWAPAN:

Pamplet/info produk boleh dimuat turun (download) sendiri dari link ini:https://www.edaransalindah.com/main/brosurprodukedaransalinda/

– 

 #1: 
Bolehkah EXAMO membantu masalah stress / pesakit mental?

JAWAPAN:

Antara kebaikan EXAMO selain Kecerdasan Minda, ia juga baik untuk Pesakit jiwa atau mental seperti artikel oleh Allahyarham Prof. Dr. Azizan (pencipta EXAMO). Info lanjut klik https://www.edaransalindah.com/main/info-examo/

Both comments and pings are currently closed.